Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.01.2024

До 10 років позбавлення волі засуджено чернігівця за шахрайство з використанням електронно-обчислювальної техніки

  

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської окружної  прокуратури визнано винним місцевого мешканця у крадіжці, грабежі, заволодінні чужим майном шляхом обману та незаконних операціях з використанням електронно-обчислювальної техніки, вчинених в умовах воєнного стану та несанкціонованому втручанні в роботу інформаційної (автоматизованої) системи (ч. 4 ст. 185, ч. 4 ст.186, ч. 3 ст. 190, ч. 5 ст. 361 КК України). Вироком Деснянського районного суду його засуджено до 10 років позбавлення волі з позбавленням права займатися діяльністю, пов’язаною з роботою інформаційних (автоматизованих) електронних комунікаційних мереж строком на 2 роки.

Досудовим розслідуванням установлено, що 40-річний раніше неодноразово судимий  чернігівець підшукував довірливих громадян та викрадав у них мобільні телефони з метою заволодіння їх персональними даними. Отримані відомості чоловік в подальшому використовував для несанкціонованого втручання в роботу інформаційної (автоматизованої) системи з керування банківськими рахунками потерпілих в банківських установах України, що призводило до витоку інформації та її блокування в системі для власників рахунків.

Крім того, зловмисник, шляхом обману, використовуючи персональні дані потерпілих, оформлював від їх імені позики на різноманітних кредитних інтернет-платформах. 

Грошові кошти потерпілих та кредитних спілок засуджений переказував на власні рахунки, після чого витрачав їх на придбання товарно-матеріальних цінностей у торгових мережах м. Чернігова та на розваги в мережі Інтернет.

Наразі вирок не набрав законної сили.
 
За інформацією Чернігівської окружної прокуратури

кількість переглядів: 496