Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2024

Харків’янина засуджено до 15 років позбавлення волі за державну зраду та колабораційну діяльність

  

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури в порядку спеціального судового розгляду 45-річного мешканця Харківської області визнано винним у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та колабораційній діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України). Вироком Деснянського районного суду міста Чернігова його засуджено до 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах України строком на 15 років та з конфіскацією всього належного йому майна.

За даними слідства, протягом травня-вересня 2022 року чоловік добровільно перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану та вступив на службу у незаконному правоохоронному органі під назвою «Управление внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области», створеному на тимчасово окупованій території, тим самим забезпечуючи становлення і зміцнення окупаційної влади російської федерації.

Обіймаючи вказану посаду, засуджений складав дактилоскопічні карти на громадян України, надавав окупаційній владі відомості щодо відомих йому осіб, які проходили службу в ЗСУ та СБУ, а також виконував поліцейські функції та інші незаконні завдання, поставлені представниками силових структур рф.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчими П’ятого слідчого відділу (з дислокацією у місті Чернігові) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 208