Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2024

До довічного позбавлення волі засуджено російського військового, який незаконно утримував трьох цивільних осіб, двох з яких розстріляв

  

За публічного обвинувачення прокурорів Ніжинської окружної прокуратури Бахмацьким районним судом в порядку спеціального судового розгляду визнано винним російського військовослужбовця у порушенні законів і звичаїв війни, поєднаному з умисним вбивством (ч. 2 ст. 28, ч.ч. 1, 2 ст. 438 КК України). Його засуджено до довічного позбавлення волі.

Прокурор у суді довів, що  01 квітня 2022 року обвинувачений спільно з іншими військовослужбовцями збройних сил Російської Федерації, перебуваючи у селі Гайворон Ніжинського району, помістили до підвального приміщення одного з жилих господарств, яке жодним чином не пристосовано для перебування людей, трьох місцевих мешканців, яких протиправно утримували протягом декількох годин.

У подальшому російський військовий відпустив найстаршого потерпілого, а двох інших чоловіків розстріляв з автоматичної зброї на території господарства. Від отриманих травм вони померли на місці події.

Спеціальне досудове розслідування кримінального провадження здійснювалося слідчими ВП № 1 Ніжинського РВП ГУНП в Чернігівській області. 

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 652