Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.02.2024

Головного редактора окупаційної газети з Луганщини засуджено до 5 років позбавлення волі за публічні заклики брати участь у псевдореферендумі

  

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального судового розгляду головного редактора новоствореного пропагандистського газетного видання, яке розповсюджується на тимчасово окупованій території Луганської області, визнано винним у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 1 ст. 110 КК України). Його засуджено до 5 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного майна.   

Прокурор у суді довів, що колишній головний редактор однієї з газет Сватівського району Луганської області, очоливши незаконно створену громадсько-політичну газету «Сватовский вестник», засновану так званою «лнр», публічно закликав громадськість прийняти участь у голосуванні за приєднання тимчасово окупованої території Луганської області до складу держави-агресора.

За допомогою соціальних мереж та Телеграм-каналів він поширював відеоролики із закликами «прислушаться к голосу свого сердца и сказать Да! соединению с россией, с которой мы должны жить всегда вместе».

Досудове розслідування здійснювалось слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Наразі вирок суду не набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 605