Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.01.2024

Чотирьом учасникам організованої злочинної групи повідомлено про підозру у незаконному заволодінні наркотичними засобами шляхом шахрайства

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру чотирьом учасникам організованої злочинної групи у незаконному зберіганні з метою збуту та збуті наркотичного засобу, обіг якого обмежено, заволодінні наркотичними засобами та психотропними речовинами шляхом шахрайства, вчиненому організованою групою, підробленні та використанні документів на отримання наркотичних засобів, вчиненому організованою групою (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 308, ч. 2 ст. 318 КК України).

За даними слідства, чоловіки налагодили схему незаконного заволодіння наркотичними засобами на території Чернігівської, Сумської та Київської областей, заповнюючи на підставних осіб від імені неіснуючого лікаря спеціальні рецептурні бланки. Використовуючи підроблені листки призначення на замісну терапію, підозрювані отримували в різних аптеках медичні препарати з вмістом наркотичної речовини «метадону», обіг якої обмежено.

Під час проведення обшуку місць проживання та транспортних засобів чоловіків виявлено та вилучено понад 2800 рецептурних бланків, наркотичні засоби, мобільні телефони, банківські картки та грошові кошти.

Викриття протиправної діяльності проводилося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УКР ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 129