Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.02.2024

На Чернігівщині судитимуть членів наркоугруповання, яке займалось вирощуванням та збутом канабісу

  

Прокурорами Чернігівської обласної та Чернігівської окружної прокуратур скеровано до суду обвинувальний акт стосовно п’ятьох учасників організованої злочинної групи за фактами незаконного виготовлення, зберігання з метою збуту особливо небезпечних наркотичних засобів у особливо великих розмірах, вирощуванні конопель та незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами (ч. 3 ст. 307, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 310, ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, учасники групи організували в домоволодінні одного з прикордонних сіл Ріпкинської громади Чернігівського району вирощування рослин коноплі на частині земельної ділянки сільськогосподарського призначення площею 2 га та у подальшому шляхом подрібнення та висушування частин цих рослин виготовляли та розфасовували по пакетам особливо небезпечний наркотичний засіб – канабіс.

Крім того, з метою самозахисту та охорони території, на якій незаконно вирощувалися рослини конопель, організатор злочинної групи придбав та передав спільникам три автомати, пістолет-кулемет, 250 патронів та 20 гранат Ф-1.

Під час проведення обшуків виявлено і вилучено близько 5 тис. ростучих рослин коноплі, понад 100 кг висушеного й подрібненого канабісу, обладнання для виготовлення та фасування наркотичного засобу, вогнепальну зброю та боєприпаси до неї.

Орієнтовна вартість вилучених наркотичних засобів за цінами «чорного ринку» становить близько 16 млн грн.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу оперуповноважених Чернігівського прикордонного загону та оперуповноважених Чернігівського районного управління поліції ГУНП в Чернігівській області.

  

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 392