Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

За державну зраду та колабораційну діяльність судитимуть двох колишніх правоохоронців Херсонщини

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування скеровано до суду обвинувальні акти стосовно двох колишніх працівників правоохоронних органів  Херсонщини за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що двоє колишніх працівників ГУНП в Херсонській області після повномасштабного вторгнення на територію України перейшли на бік ворога та добровільно зайняли псевдопосади чергового офіцера чергової частини та старшого оперуповноваженого спецпідрозділу «ГРОМ» незаконного правоохоронного органу «Главное управление Министерства внутренних дел Херсонской области», створеному на тимчасово окупованій території.

Виконуючи поліцейські функції та незаконні завдання, обвинувачі сприяють становленню та зміцненню окупаційної влади рф, надають допомогу представникам держави-агресора у проведенні підривної діяльності проти України.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими П’ятого слідчого відділу  (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 358