Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.02.2024

Колишнього службовця ДСНС з Луганщини судитимуть за колабораційну діяльність

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальний акт стосовно старшого лейтенанта служби цивільного захисту, колишнього начальника караулу державної пожежно-рятувальної частини державного пожежно-рятувального загону Головного управління ДСНС у Луганській області за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

За даними слідства, чоловік, порушуючи присягу працівника служби цивільного захисту, добровільно погодився на пропозицію представників окупаційної адміністрації рф та незаконних збройних формувань так званої «лнр» зайняти адміністративну псевдопосаду «заместителя начальника государственной пожарно-спасательной части (г. Старобельск) Министерства чрезвычайных ситуаций луганской народной республики».

Перебуваючи на вказаній псевдопосаді, обвинувачений створював умови для функціонування незаконного правоохоронного органу з правозастосовними функціями, забезпечуючи таким чином становлення і зміцнення окупаційної влади держави-агресора та так званої «лнр» на тимчасово окупованій території Україні. 

Досудове розслідування здійснювалося слідчими П’ятого слідчого відділу  (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 332