Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.02.2024

Житель Корюківського району постане перед судом за незаконну порубку дерев у ботанічному заказнику загальнодержавного значення «Брецький»

  

Прокурорами Корюківської окружної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 33-річного жителя Корюківської територіальної громади за фактами незаконної порубки дерев, вчиненій  на території природно-заповідного фонду, що спричинило тяжкі наслідки, та таємному викраденні деревини, вчиненому в умовах воєнного стану (ч. 4 ст. 246, ч. 4 ст. 185 КК України).

За даними слідства, місцевий мешканець на початку червня  2022 року, перебуваючи на території ботанічного заказника загальнодержавного значення «Брецький», протиправно за допомогою ланцюгової пили здійснив незаконну порубку дерев породи вільха виду чорна та береза.

З метою встановлення наслідків завданих незаконною порубкою дерев, у ході досудового розслідування, призначено інженерно-екологічну експертизу, яку проведено експертами Чернігівського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Експертизою встановлено, що незаконною порубкою дерев спричинено тяжкі наслідки навколишньому природному середовищу в частині забезпечення ефективної охорони, належного захисту, раціонального використання та відтворення захисних лісових насаджень на суму понад 970 тис. грн.

Згодом обвинувачений здійснив крадіжку заздалегідь заготовленої третіми особами у лісовому масиві деревини породи вільха, виду чорна, яка по своєму класу якості являється дровами паливними, об’ємом 2,1 м³, вартістю 1,4 тис. грн, чим заподіяв матеріальну шкоду на вказану суму.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За інформацією Корюківської окружної прокуратури

кількість переглядів: 217