Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.02.2024

Службова недбалість зі збитками 7,9 млн грн на закупівлі спецтехніки – підозрюють керівника управління ЖКГ ЧМР

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури 14 лютого 2024 повідомлено про підозру начальнику управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради, депутату Чернігівської обласної ради  у службовій недбалості, яка спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Встановлено, що посадовець, неналежно виконуючи свої службові обов'язки через несумлінне ставлення до них, під час проведення процедури закупівлі підпорядкованим комунальним підприємством не забезпечив належне дослідження ринкової вартості спеціальної техніки. У результаті службової недбалості керівника за бюджетні кошти придбано 4 самоскиди за значно завищеними цінами, чим Чернігівській міській територіальній громаді спричинено шкоду у розмірі 7,9 млн грн, що є тяжкими наслідками.

Прокурорами готуються клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту та відсторонення від посади.

Щодо решти службових осіб комунального підприємства, у діях яких вбачаються ознаки розтрати майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 5 ст. 191 КК України), яке підслідне НАБУ, матеріали кримінального провадження за запитом заступника Генерального прокурора скеровуються до САП.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 161