Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.02.2024

Трьох колишніх правоохоронців Херсонщини судитимуть за державну зраду та колабораційну діяльність

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури у порядку спеціального досудового розслідування направлено до суду обвинувальні акти стосовно трьох колишніх працівників правоохоронних органів  Херсонщини за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що двоє колишніх інспекторів роти поліції особливого призначення та інспектор з особливих доручень чергової частини ГУНП в Херсонській області перейшли на бік ворога в період збройного конфлікту в умовах воєнного стану та добровільно зайняли псевдопосади «начальник», «старшого оперуповноваженого спецпідрозділу ГРОМ» та «інспектора чергової частини» незаконного правоохоронного органу «Главное управление Министерства внутренних дел Херсонской области», створеному на тимчасово окупованій території, тим самим забезпечуючи становлення і зміцнення окупаційної влади російської федерації.

Обіймаючи псевдопосади, обвинувачені протиправно виконували поліцейські функції, направлені на захист окупаційної влади рф та незаконні завдання, поставлені представниками силових структур держави-агресора.

За вчинене чоловікам загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк п’ятнадцять років або довічне позбавлення волі.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими П’ятого слідчого відділу  (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління ДБР, розташованого у місті Києві.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 121