Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.02.2024

На Чернігівщині судитимуть місцевого жителя за незаконний збут тютюнових виробів

  

Процесуальними прокурорами Прилуцької окружної прокуратури направлено до суду обвинувальний акт стосовно 54-річного чоловіка за фактами незаконного зберігання з метою збуту та збуту тютюнових виробів, які становлять загрозу для життя і здоров’я людей, призвели до отруєння особи (ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 204 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що житель Чернігівщини організував реалізацію та зберігання незаконно виготовлених тютюнових виробів, не будучи при цьому зареєстрованим як суб`єкт підприємницької діяльності та не маючи ліцензії на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами на території місцевого ринку.

Реалізований товар ніс загрозу для життя та здоров’я людей, оскільки до медичних закладів зі скаргами на погіршення стану здоров’я зверталися особи, які вживали придбані у обвинуваченого тютюнові вироби.             

Противоправну діяльність чоловіка правоохоронці викрили у минулому році. Під час проведення обшуків виявили і вилучили понад 20 тис. цигарок із фільтром без марок акцизного податку, понад 160 мішків тютюну, загальною вагою понад 2 тони, автомобіль, за допомогою якого здійснювалося транспортування підакцизних товарів та грошові кошти, отримані від реалізації товару.

За вчинене місцевому жителю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   

За інформацією Прилуцької окружної прокуратури

кількість переглядів: 178