Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.02.2024

Мешканцю Чернігова повідомлено про підозру у незаконному придбанні та зберіганні психотропів та прекурсорів

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 28-річному мешканцю міста Чернігова у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту психотропних речовин у великих розмірах та незаконному придбанні, зберіганні прекурсорів в особливо великих розмірах (ч. 2 ст. 307, ч. 3 ст. 311 КК України).

За даними слідства, чернігівець, прагнучи налагодити виготовлення психотропів, незаконно придбав речовину, яка містить у своєму складі прекурсор, обіг якого обмежено – фенілнітропропен, та зберігав її за місцем свого проживання.

Крім того, чоловік займався придбанням психотропних речовин, обіг яких обмежено й заборонено – амфетаміну та PVP з метою їх подальшого збуту наркозалежним особам.

Під час проведення обшуку виявлено та вилучено амфетамін, три згортки з PVP, майже 90 г фенілнітропропену, колби, градусники, скляні ємності з хімічною рідиною. З метою перевірки можливості виготовлення за допомогою синтезу амфетаміну виявлені речовини, хімічний посуд та обладнання направлено на проведення експертних досліджень.

Наразі підозрюваного затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу Управління боротьби з наркозлочинністю обласної поліції та силової підтримки спецпідрозділу «Корд».

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

     

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 174