Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2024

Привласнили дизельне пальне – четверо учасників організованої злочинної групи постануть перед судом

  

Прокурорами Чернігівської обласної та Чернігівської окружної прокуратур передано до суду обвинувальний акт стосовно трьох учасників організованої злочинної групи за фактами незаконного привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем,  вчиненому в умовах воєнного стану, службового підроблення (ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 366  КК Украйни), а також ще одного співучасника за фактами пособництва організованій групі у незаконному привласненні чужого майна та його легалізації (ч. 2 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 1 ст. 209 КК Украйни).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом травня-серпня 2023 року троє посадових осіб одного з комунальних підприємств Чернігівської міської ради привласнювали дизельне пальне з метою особистого збагачення та здійснювали його продаж суб’єктам підприємницької діяльності.

Зловживаючи своїм службовим становищем, один з правопорушників отримував дизельне пальне в оператора автозаправної станції за паливною картою, після чого чоловіки перевозили і продавали його спільнику, з яким мали попередню домовленість про обіцяне придбання за нижчими від ринкових цінами. З метою приховання фактів привласнення пального організатор злочинної групи вносив неправдиві відомості в бланки подорожніх листів, підтверджуючи таким чином «правомірне» використання паливо-мастильних матеріалів.

Внаслідок вказаних злочинних дій місцевому бюджету завдано майже 1 млн грн збитків.

За вчинене обвинуваченим загрожує покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.

Викриття протиправної діяльності проводилося слідчими Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НПУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 141