Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.02.2024

Чернігівець підозрюється у незаконному придбанні та зберіганні психотропних речовин і боєприпасів

  

За процесуального керівництва прокурорів Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру 33-річному жителю міста Чернігова у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту психотропної речовини в особливо великих розмірах та незаконному поводженні з боєприпасами (ч. 3 ст. 307, ч. 1 ст. 263 КК України).

За даними слідства, чоловік придбав та незаконно зберігав у гаражному приміщенні на території власного домогосподарства з метою збуту особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено – PVP.

Крім того, він придбав та зберігав, без передбаченого законом дозволу,  складові частини для двох оборонних осколкових ручних гранат Ф-1, плануючи подальший продаж вибухових пристроїв.

Під час проведення обшуків місця проживання та транспортного засобу зловмисника виявлено і вилучено понад 15 г психотропної речовини PVP, 2 корпуси гранат оборонної осколкової ручної гранати Ф-1 та 2 запали ручної гранати. Також вилучено та направлено на експертні дослідження предмети схожі на автомати, гвинтівки, гранати, патрони щодо визначення їх придатності та боєздатності.

Наразі підозрюваного затримано та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР ДСР Національної поліції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 119