Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.02.2024

Вимагали гроші у в'язнів Чернігівського СІЗО – судитимуть учасників організованої злочинної групи

  

Прокурорами Чернігівської обласної прокуратури скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи за фактами вимагання грошових коштів, встановлення та поширення злочинного впливу на території м. Чернігова та в слідчому ізоляторі (ч. 4 ст. 189, ч. 1, 2 ст. 255-1 КК України).

За даними слідства, раніше судимий чоловік зі статусом суб'єкта підвищеного злочинного впливу, який координував злочинну діяльність на території м. Чернігова, маючи зв’язки і вплив у кримінальних колах, разом з двома спільниками на волі та ще двома ув’язненими Чернігівського СІЗО організував злочинну схему з вимагання грошових коштів у взятих під варту осіб та їх близьких родичів.

Застосовуючи  фізичне і психологічне насильство та маючи авторитет в СІЗО, ув’язнені займалися вимаганням грошових коштів, посилаючись на недотримання потерпілими «злодійських звичаїв» та отримання звинувачення у торгівлі наркотичними засобами або психотропними речовинами.

Внаслідок вказаних злочинних дій організована група отримала грошові кошти у розмірі 168 тис грн.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 124