Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.03.2024

Координаційна нарада керівників правоохоронних органів області щодо протидії злочинності, захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах відсічі збройної агресії

  

Під головуванням керівника Чернігівської обласної прокуратури Станіслава Гущесова відбулася координаційна нарада, на якій обговорено ефективність взаємодії правоохоронних органів області у сфері протидії злочинності, стан захисту громадян, суспільства та держави від злочинних посягань в умовах відсічі збройної агресії.

Захід відбувся за участі керівників ГУНП в Чернігівській області, Територіального управління ДБР, розташованого у м. Києві, УСР в Чернігівській області, Управління СБУ в області, Чернігівського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ, відділу протидії кіберзлочинам в Чернігівській області.

Розпочинаючи нараду, Станіслав Гущесов відзначив позитивні здобутки, яких досягнуто спільною та злагодженою роботою правоохоронців регіону. Зокрема, досягнуто позитивних тенденцій у протидії злочинності, розкритті та розслідуванні окремих видів кримінальних правопорушень. Зменшилася кількість умисних вбивств та замахів на них, тяжких тілесних ушкоджень, крадіжок, кримінальних правопорушень проти волі, честі та гідності особи, безпеки руху та експлуатації транспорту. 

Акцентовано увагу присутніх, що першочерговим завданням правоохоронців на сьогодні, враховуючи реалії війни, є виявлення та ефективне розслідування фактів вчинення на території області представниками держави-агресора воєнних злочинів, ракетних нападів, бомбових ударів та атак БпЛА на об’єкти цивільної та критичної інфраструктури, колабораційної діяльності, пособництва ворогу, переміщення осіб через державний кордон України.

Крім того, потребують посилення заходи з протидії злочинним проявам на пріоритетних напрямах, зокрема, у бюджетній та земельній сферах, щодо викриття фактів корупції, хабарництва, шахрайства, а також незаконного обігу наркотичних засобів.

У ході обговорення наявних проблемних питань учасники наради, з метою визначення узгоджених скоординованих заходів, висловили пропозиції, спрямовані на поліпшення результативності в роботі, підвищення ефективності з протидії злочинності.

Підсумовуючи роботу координаційної наради, керівник обласної прокуратури наголосив на необхідності посилення взаємодії між усіма органами правопорядку та невідкладному вирішенні обговорених проблем.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 138