Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.03.2024

Викрадення окупантами чоловіка на Чернігівщині – військовослужбовцю рф повідомлено про підозру

  

За процесуального керівництва прокурорів Новгород-Сіверської  окружної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру 33-річному військовослужбовцю рф за фактами порушення законів та звичаїв війни, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у березні 2022 року підозрюваний спільно з іншими російськими військовими, озброєними автоматичною вогнепальною зброєю, з метою отримання відомостей про місця перебування Збройних Сил України та співпрацю з ними місцевих жителів, зайшли на територію приватного господарства у с. Грем’яч Новгород-Сіверського району, де проживали двоє цивільних осіб.

Не отримавши необхідних даних, за наказом підозрюваного, інші військовослужбовці зс рф провели в господарстві незаконний обшук, після чого, погрожуючи застосуванням зброї, заволоділи двома автомобілями, які знаходилися в гаражі потерпілого.

У подальшому окупанти насильно помістили господаря будинку до одного з викрадених автомобілів та у супроводі колони російської військової бронетехніки вивезли в бік кордону України з рф.

Робота щодо встановлення місцезнаходження потерпілого триває.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Новгород-Сіверського РВП ГУНП в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 157