Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.03.2024

Апеляційний суд підтвердив вирок російському військовому, який захопив неповнолітнього як заручника

  

За принципової позиції прокурорів Чернігівської обласної прокуратури апеляційним судом відмовлено в задоволенні апеляційної скарги сторони захисту та залишено без змін вирок Чернігівського районного суду, яким військовослужбовця рф засуджено до 12 років позбавлення волі за порушення законів і звичаїв війни, вчиненому за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України).

Прокурор у суді довів, що 19 березня 2022 року російські військовослужбовці, перебуваючи на території одного з сіл Чернігівського району, викрали 15-річного підлітка, після чого протиправно утримували його упродовж чотирьох днів з метою спонукання його матері – військовослужбовицю Збройних Сил України надати відомості про місця дислокації українських військових підрозділів.

Реалізуючи свій злочинний умисел, представники держави-агресора здійснювали психологічний тиск на жінку. Систематично дзвонили їй та надсилали повідомлення з погрозами вчинити фізичне насильство стосовно сина. Крім того, примушували останнього записувати голосові повідомлення, які надалі направлялись матері.

Упродовж 4 днів неповнолітній утримувався в неналежних санітарних умовах у гаражних та підсобних приміщеннях, позбавлений можливості зв’язатися з рідними.

Захисником вирок оскаржений у зв’язку з істотним порушенням кримінального процесуального закону.  

Суд визнав вимоги апеляційної скарги такими, що не підлягають задоволенню, а вирок залишив без змін.
Наразі він набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 140