Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.03.2024

Колишній службовець ДСНС з Луганщини підозрюється у державній зраді та колабораційній діяльності

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру колишньому командиру відділення частини спеціальної пожежної техніки аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Луганській області за фактами державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану та колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 111, ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, що службовець цивільного захисту, маючи проросійські погляди та бажаючи допомогти окупаційній адміністрації створити систему органів державної влади, перейшов на бік ворога в період збройного конфлікту й надав добровільну згоду на співпрацю з окупаційною владою рф. Вступивши у злочинну змову з представниками держави-агресора, чоловік погодився на їх пропозицію зайняти псевдопосаду «командира отделения МЧС ЛНР» в незаконно створеному воєнізованому формуванні «62 самостоятельная государственная пожарно-спасательная часть МЧС ЛНР».

Обіймаючи псевдопосаду, підозрюваний добровільно виконував свої функціональні обов`язки та займався протиправною діяльністю в інтересах окупаційної влади, забезпечуючи тим самим становлення і зміцнення новоствореного воєнізованого формування на окупованій території України.

Досудове розслідування здійснюється слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути  піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено  в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 135