Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.03.2024

Ідентифіковано військовослужбовця рф, який розстріляв мирного жителя на Чернігівщині

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури ідентифіковано та заочно повідомлено про підозру військовослужбовцю рф за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством, вчиненого групою осіб (ч. 1 ст. 28 ч. 2 ст. 438 КК України).

За даними слідства, у кінці лютого 2022 року в селі Нова Басань, Ніжинського району, ідентифікований російський військовослужбовець напав на мешканця сусіднього населеного пункту, який зупинився біля колони російської техніки та вийшов з власного автомобіля. При цьому цивільний чоловік не становив жодної загрози військам країни-агресора, був без зброї. Натомість, підозрюваний розстріляв потерпілого з автомата, а інший військовий рф, який перебував у БТР, з кулемета поцілив у чоловіка та його автівку. Від отриманих травм він помер на місці події.

На даний час вживаються заходи до оголошення підозрюваного у розшук, а також ідентифікації іншого причетного до злочину військового рф.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу відділом протидії кіберзлочинам в Чернігівській області Департаменту кіберполіції.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 95