Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.03.2024

Керівник ніжинського комунального підприємства підозрюється у розтраті 2 млн грн бюджетних коштів на закупівлі лічильників

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру директору комунального підприємства Ніжинської міської ради Чернігівської області у розтраті чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 191 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що протягом травня-серпня    2023 року директор одного з комунальних підприємств Ніжинської міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем, встановив дискримінаційні вимоги до учасників тендерної закупівлі на користь заздалегідь визначеного ТОВ, вказавши товари із визначеними характеристиками (марки, моделі предмету закупівлі), та уклав договір на придбання 150 лічильників холодної води з системою дистанційного збору показників загальною вартістю понад 6 млн грн за значно завищеними цінами.

Внаслідок вказаних злочинних дій службовець розтратив частину грошових коштів місцевого бюджету Ніжинської міської ради, завдавши територіальній громаді понад 2 млн грн збитків.
Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Викриття протиправної діяльності здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 88