Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

До 12 років позбавлення волі засуджено російських військових, які знущались над місцевими мешканцями в селі Іванівка на Чернігівщині

  

За публічного обвинувачення прокурорів Чернігівської обласної прокуратури Чернігівським районним судом у порядку спеціального судового розгляду визнано винними двох російських військовослужбовців за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України). Їх засуджено до 12 років позбавлення волі.

Прокурори в суді довели, що 6 березня 2022 року обвинувачені зайшли на територію приватного господарства у селі Іванівка Чернігівського району, де у будинку перебували місцеві мешканці.

Один з військових рф почав проводити обшук, а інший в цей час, з метою залякування потерпілих та подолання можливого опору, розпочав хаотичну стрільбу з автоматичної зброї по будинку, а також розстріляв належний власникам автомобіль.

У подальшому військовослужбовці країни-агресора, погрожуючи розстрілом дітей та чоловіка, незаконно позбавили волі потерпілу та катували її.

Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права, застосування катування або нелюдського поводження щодо цивільних осіб заборонено.

Спеціальне досудове розслідування здійснювалося слідчим відділом Управління СБУ в Чернігівській області.

Наразі вирок не набрав законної сили.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 72