Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2024

Ювенальними прокурорами забезпечено надходження до бюджету понад півмільйона гривень за позовами в інтересах відділів освіти області

  

Ювенальними прокурорами забезпечено стягнення 584 тис. грн безпідставно сплачених коштів за визнаними судами незаконними додатковими угодами до договорів про закупівлю газового палива та електричної енергії для закладів освіти Новгород-Сіверського району.

Як зазначалося раніше, за результатами проведення закупівель комунальних послуг для забезпечення діяльності освітніх закладів та установ району, Відділами освіти укладено три договори на постачання природного газу та електроенергії, до яких в подальшому, з порушенням вимог Закону України «Про публічні закупівлі», внесено зміни про збільшення вартості товарів майже у два рази від визначеної у договорах первісної ціни, у зв’язку з чим постачальними організаціями безпідставно отримано більш як пів мільйона гривень.

За активної та принципової позиції ювенальних прокурорів, суди обох інстанцій визнали заявлені Новгород-Сіверською окружною прокуратурою вимоги обґрунтованими та визнавши недійсними 24 додаткові угоди стягнули на користь відділів освіти Новгород-Сіверської міської та Коропської селищної рад надмірно сплачені кошти.

Наразі рішення судів виконано в повному обсязі, а переплачені кошти вже повернуто до місцевого бюджету Новгород-Сіверщини.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 66