Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.05.2024

Викрито учасників організованої злочинної групи, які займалися вирощуванням та збутом тютюну

  

За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом учасникам організованої злочинної групи у незаконному виготовленні тютюну, зберіганні, транспортуванні з метою збуту та збуті тютюну, вчиненому організованою групую (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 204, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 204 КК України).

За даними слідства, чоловік, володіючи певними знаннями щодо виготовлення тютюну на основі тютюнового листя, у квітні 2023 року створив організовану групу, залучивши до неї двох своїх знайомих. Він налагодив злочинну схему з вирощування тютюну на території Прилуцького району, надавши у користування своїм спільникам земельну ділянку, нежитлові приміщення та необхідне обладнання для переробки та зберігання сировини.

Учасники організованої групи наймали та підвозили працівників, які не були обізнані про їх діяльність, для ручної обробки рослин, збору врожаю листя тютюну та виготовлення з нього махорки. Також, для транспортування зібраного листя залучали найманого водія, який доставляв його до складських приміщень для подальшої переробки та зберігання. Чоловіки періодично приїздили з метою контролю за роботою найманих працівників та визначення якості «продукції».

Готову махорку зловмисники реалізовували мешканцям Чернігівської області та різних регіонів України, розміщуючи оголошення в мережі Інтернет та пересилаючи мішки незаконно виготовленого тютюну за допомогою послуг мережі операторів поштового зв’язку.

Крім того, прагнучи збільшити обсяги прибутку, підозрювані орендували торгове місце на території ринку в місті Чернігові та підшукали продавця для незаконної торгівлі махоркою.

Під час обшуків місць проживання, господарських та складських приміщень, торгового місця виявлено і вилучено 73 мішки та 60 пакетів тютюну.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СУ ГУНП в Чернігівській області за оперативного супроводу УСР в Чернігівській області ДСР НП.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Чернігівської обласної прокуратури

кількість переглядів: 70